Despre Medicina Chineza

PENTRU CEI CARE IUBESC SANATATEA SI FRUMUSETEA!

Medicina Traditionala Chineza este bazata pe principiul filozofic potrivit caruia corpul omenesc este un mic univers format dintr-un sistem complet si complex de alte sisteme mai mici, interconectate. Aceste sisteme lucreaza de obicei in echilibru spre a mentine starea de sanatate a organismului. Echilibrul include in mod obligatoriu qi (energia, miscarea), sangele, esentele, fluidele copului, wu xing (emotiile) si spiritual (shen).

Medicina Traditionala Chineza are un model unic de corp omenesc care include si sistemul meridianelor (cunoscut ca meridiane de acupunctura).

Medicina Traditionala Chineza nu este un sistem monolitic ci se prezinta ca unitate in diversitate, prin existenta a mici diferente regionale sau filozofice intre diferiti practicieni sau scoli de Medicina Traditionala Chineza.

Punctele si Meridiane de Acupunctura

Care sunt punctele de acupunctura?

Punctele de acupunctura sunt puncte functionale in care se reflecta organismul. Stimulul punctelor reflectorizante ale corpului poate schimba circulatia sangelui si pe cea a sistemului imunitar si, totodata, regleaza functiile organelor interne.

Ce sunt meridianele?

Oamenii au descoperit, inca din antichitate, ca punctele de reflexie ale corpului sunt conectate. In cazul in care punctele de reflexie, care au functii similare si regleaza acelasi organ intern, sunt conectate, ele formeaza o linie si linia aceasta reprezinta meridianul.

Cate astfel de meridiane sunt in organism?

In organism avem 14 meridiane.

Cum sunt repartizate meridianele in organism ?

Cele 3 meridiane Yin din mana conform medicinei chineze

(1) Trei meridiane Yin la nivelul mainii (a se vedea imaginea de mai sus). Cele trei meridiane (puncte) Yin ale mainii sunt: meridianul plaman, inima si meridianul muschiului pericard.

Cele 3 meridiane Yang din mana conform medicinei chineze

(2) Trei meridiane Yang la nivelul mainii (a se vedea imaginea de mai sus). Cele 3 meridiane Yang ale mainii sunt: intestinul gros, Sanjiao si intestinul subtire.

Cele 3 meridiane Yin din picior conform medicinei chineze

(3) Trei meridiane Yin la nivelul piciorului (a se vedea imaginea de mai sus). Cele 3 meridiane Yin pentru picior sunt: ficatul, splina si rinichiul.

Cele 3 meridiane Yang din picior conform medicinei chineze

(4) Trei meridiane Yang la nivelul piciorului (a se vedea imaginea de mai sus). Cele 3 meridiane Yang la nivelul piciorului sunt: stomacul, vezica biliara si vezica urinara.

meridianele de la nivelul spatelui conform medicinei chineze

(5) Distributia meridianelor la nivelul spatelui (a se vedea imaginea de mai sus). Meridianele de la nivelul spatelui sunt: un meridian principal (guvernor) si 2 meridiane la stanga si dreapta celui principal - ale vezicii urinare.

meridianele de la nivelul abdomenului conform medicinei chineze

(6) Meridianul de la nivelul abdomenului (a se vedea imagine de mai sus) este meridianul conceptiei.

(In imaginea de deasupra putem observa distributia celor 14 meridiane la nivelul organismului)

Rolul si functiile masajului, Scrapping-ul, ventuzele si noroiul de moxibustie

Muschi si oase

Cat de diferit este masajul tui-na pe baza Medicinei Traditionale Chineze in comparatie cu celelalte masaje?

Masajul, denumit tui-na, in conceptia Medicinei Traditionale Chineze este efectuat tinandu-se cont de meridianele si punctele de acupunctura, insa nu este aplicat doar muschilor si oaselor. Medicina Traditionala Chineza aplica variate tipuri de masaj pentru a preveni si vindeca diverse afectiuni prin stimularea punctelor si meridianelor de acupunctura.

Care este rolul masajului in Medicina Traditionala Chineza, dar functiile?

Prin urmare, masajul poate vindeca bolile, diminua presiunea fizica si mentala, poate imbunatati starea de sanatate.

La ce ar trebui sa fim atenti atunci optam pentru un masaj?

Masajul imbunatateste starea de sanatate si nu trebuie sa fie utilizat pentru raniti, persoane care sufera de ulcer, au fracturi, boli de piele sau rani care sangereaza. In cazul in care masajul produce transpiratie, dupa aceasta terapie, pacientul ar trebui sa stea departe de curent pentru a nu raci. In plus, atunci cand pacientul este prea infometat, obosit sau a consumat bauturi alcoolice nu este indicat sa recurga la masaj.

Ce este scrapping-ul?

Personalul instruit pentru aplicarea tehnicilor scrapping va stimula meridianelele in scopul echilibrarii organismului si vindecarii bolilor.

Care este rolul si care sunt functiile scrapping-ului?

Care este diferenta intre scrapping si masaj?

Scrapping-ul stimuleaza meridianele prin eliminarea toxinelor din organism (eliminarea este operatiunea principala); masajul stimuleaza meridianele prin intermediul punctelor si meridianelor de acupunctura (stimularea este operatiunea principala).

La ce ar trebui sa fim atenti atunci cand optam pentru un masaj tip scrapping?

(1) Evitati curentul si pastrati organismul la caldura in timpul masajului scrapping. Porii de transpiratie sunt deschisi si astfel frigul poate patrunde mai usor in organism;

(2) Beti o ceasca de ceai dupa scrapping deoarece masajul produce deshidratare, iar un lichid cald poate suplimenta apa consumata, imbunatateste si accelereaza metabolismul;

(3) Baie dupa scrapping: Pentru a evita temperatura mai rece, faceti baie dupa ce porii sunt inchisi (la aproximtiv 3 ore). In timpul baii, scrapping-ul poate fi efectuat cand organismul este umed. Daca organismul transpira si porii sunt deschisi, scrapping-ul poate dura mai putin timp si poate avea un efect mai bun. Dar, trebuie acordata o atentie deosebita pentru ca organismul sa-si pastreze o temperatura optima;

(4) Scrapping-ul pentru diferite boli ale pielii: in cazul bolilor de piele, cum ar fi ranile deschise, sciatica, precum si in cazul altor boli (neurodermatita, leucoderma si psoriazisul), acest masaj nu este indicat. Pentru pielea vatamata sau nodulii benigni, de asemenea nu este indicat acest tip de masaj. In cazul in care pacientul are leziuni ale pielii trebuie sa consulte un medic specialist inainte sa apeleze la masaj;

Scrapping, masaj, medicina chineza Scrapping semne, masaj, medicina chineza Piatra de scrapping, piatra de masaj, medicina chineza Piatra de scrapping, piatra de masaj, medicina chineza Piatra de scrapping, piatra de masaj, medicina chineza Piatra de scrapping, piatra de masaj, medicina chineza

Tipuri de scrapping

Care este rolul ventuzelor si cum functioneaza acestea?

1. Inlatura senzatia de rece si umezeala resimtita de catre organism;

2. Promoveaza energia vitala Qi si activeaza si imbunatateste circulatia sangelui din organism;

3. Diminueaza inflamatia si calmeaza durerea, in special durerile tesuturilor moi;

4. Inlatura oboseala si imbunatateste imunitatea.

La ce ar trebui sa fim atenti atunci cand optam pentru un masaj cu ventuze din sticla?

(1) Daca pacientul tocmai a mancat, atunci nu va putea primi un masaj efectuat cu ajutorul ventuzelor. In cazul in care pacientul este infometat, ventuzele nu vor fi aplicate pe abdomenul acestuia;

(2) Ventuzele de sticla nu se aplica in acelasi loc, in mod repetat, dar nu se aplica nici in cazul in care exista semne lasate de masajul cu ventuze anterior. Se va aplica un nou masaj cu ventuze doar atunci cand semnele au disparut complet;

(3) Nu se aplica ventuze de sticla in timpul perioadei menstruale si nici in cazul in care pacientul are o hemoragie;

(4) Nu faceti baie imediat dupa masajul cu ventuze din sticla, mai ales o baie rece. Partea organismului care a fost tratata cu ventuze din sticla poate intra in contact cu apa doar dupa 3 sau 5 ore.

Masaj cu ventuze, medicina chineza Masaj cu ventuze, medicina chineza Tipuri de ventuze din sticla pentru masaj, medicina chineza

(Tipuri de ventuze din sticla)

Zona de Reflectie Functionala - Introducere

Ce inseamna Zona de Reflectie Functionala?

Zona de Reflectie Functionala se refera la faptul ca organele interne sunt proiectate pe suprafata corpului. Functiile organelor interne corespunzatoare pot fi reglementate si stimulate prin aceste zone de reflectie. Exista o multime de astfel de zone care se reflecta in organismul nostru.

Zonele de reflectie ale fetei umane, medicina chineza

Zonele de Reflectie ale fetei

Zonele de reflectie ale mainii, medicina chineza

Zonele de Reflectie ale mainii

Zonele de reflectie ale piciorului, medicina chineza Zonele de reflectie ale piciorului, medicina chineza

Zonele de Reflectie ale piciorului

Aplicatii introductive pentru produsele specifice Medicinei Traditionale Chineze

Care este diferenta intre frecventa inalta, frecventa medie si frecventa joasa pentru terapiile fizice?

Frecventa joasa: Curent cu o frecventa mai mica de 1000HZ. Efect terapeutic: stimularea sitemului nervos si tesuturilor musculare, ameliorarea durerii, imbunatatirea locala a circulatiei sangvine, efect de sedare, diminuarea inflamatiei. Efect profund: la nivelul tesutului subcutanat.

Frecventa medie: Curent cu o frecventa intre 1000HZ si 100000HZ. Efect terapeutic: analgezic imediat, imbunatatirea circulatie sangvine, reconstructia muschilor si facilitarea contractiei muschilor, vindecarea cicatricilor usoare. Efect intens: stratul muscular subcutanat si superficial.

Frecventa inalta: Curentul cu o frecventa mai mare de 100000HZ. Efect terapeutic: ameliorarea pruritului si a durerii, imbunatatirea circulatiei sangvine locale, imbunatatirea nutritiei locale si a metabolismului, sedarea profunda a muschilor si a oaselor.

Indicatii si contraindicatii in ceea ce priveste utilizarea frecventei joase, medii si inalte in terapiile fizice!

Contraindicatii: 1. Pacientii cu tumori maligne; 2. Pacientii cu diverse tulburari hemoragice; 3. Inflamatie purulenta acuta; 4. Pacientii cu stimulatoare cardiace implantate; 5. Abdomenul gravidei; 6. Pielea ranita. (Cele de mai sus sunt contraindicatiile pentru inalta frecventa, medie-frecventa si terapii fizice de joasa frecventa.)

Indicatii: 1. Nu purtati obiecte metalice inainte de tratament; 2. Pacientul trebuie sa fie asezat intro pozitie confortabila; 3. Nu atingeti obiecte fara fir in timpul tratamentului, precum si produse din metal; 4. Dezinfectati suprafata care trebuie tratata cu alcool inainte si dupa tratament.

Activitatea cabinetului este temporar suspendata
"Servicii ultra-profesioniste. Sunt extrem de multumita. Multumesc!"
Ioana - Bucuresti, 01.02.2014
Citeste toate testimonialele »
Ventuze
Gua Sha
Reflexoterapie
Tui-na